ارسال طرح دلخواه
انتخاب تصویر مورد نظر برای چاپ
- وضوح و کیفیت طرح تاثیر زیادی در کیفیت چاپ داره بطوریکه اگر یک طرح از کیفیت خوبی برخوردار نباشه ، هرچقدر هم خوب چاپ بشه در نهایت میرسه به کیفیت خود طرح.در کل دونوع معمول طرح ،برای چاپ تیشرت و ماگ به کار میره که یکی کیفیت عکس (تصاویر پیکسلی) و دومی کیفیت لوگو (تصاویر وکتوری) هست.
- تصویر از تراکم پیکسل عکس در اینچ تشکیل شده (که هر اینچ معادل 25.4 میلی متر ) و کیفیت تصور ،با تعداد پیکسل ها در اینچ مشخص میشود . البته اولین عامل تشخیص به صورت دیداری هست بطوریکه با نگاه کردن به تصور می توان وضوح ،شفاشیت و تار نبودن تصویر را تشخیص داد . البته تصاویری که در موبایل و مانیتور دیده می شوند جون به صورت پیش نمایش در سایز کوچک استفاده سده اند همگی برای چاپ مناسب نیستند، برای تشخیص نیاز هست با نرم افزار فوتوشاپ دز حالت شبیه سازی پیکسل واقعی بررسی شوند . “ توجه:در این فرمت تصویر، زیاد بزرگ کردن تصاویر که سایز کوچکی دارند ، حتما افت کیفیت ایجاد میکنه ”
پرکاربردترین نرم افزار گرافیکی فوتوشاپ هست که کیفیت وضوح تصویر رو کامل مشخص میکنه
- فرمتهای ارسال تصویر
معمولترین فرمتهای مناسب برای ارسال تصویر TIFF , JPEG هست که حتمافراموش نشود و برای ارسال تصویر با تلگرام و واتساپ حتما به صورت فایل ارسال شود تا ازکیفیت تصویر کاشته نشود.
- تصاویر دانلودی
برای داشتن تصویری که چاپ خوبی ارائه بده سعی کنید تصاویری از اینترنت دانلود کنید که حداقل سایز 3000 در 4000 پیکسل رو داشته باشه
اگر قصد دارید تصاویر خود را از طریق شبکه های اجتماعی ( ایتا ، روبیکا ، واتس آپ ، تلگرام و... ) ارسال کنید حتما تصویری که با موبایل گرفته شده رو به صورت فایل ارسال کنید ، چون هنگام ارسال با ابزار شبکه های اجتماعی سایز تصویر کوچکتر میشن.
عوامل مهم در انتخاب تصویر برای چاپ
حتما شما هم تصاویری را از اینترنت ، شبکه های اجتماعی و یا از آلبوم موبایل خودتون انتخاب کردید و با اینکه در صفحه نمایشگر موبایل کیفیت خوبی داشته بعد از چاپ با کیفیت بد تصویر مواجه شده اید.
خوب بنظر شما مشکل از کجا بوده و چرا ایجاد شده؟
با در نظر گرفتن این مطلب که هنگام عکس گرفتن لرزش دست نداشتید و نور خوبی رو برای عکاسی انتخاب کردید، دو عامل مهم برای تصویر رو باید حتما در نظر داشته باشید.
- اندازه تصویر
- رزولوشن تصویر
اندازه تصویر
منظور از اندازه تصویر دو عامل عرض (width) و ارتفاع تصویر (height) می باشد که معمولا با واحد پیکسل سنجیده شده ( منظور از پیکسل کوچکترین سلول تشکیل دهنده تصویر می باشد) و ابعاد تصاویر متناسب با تعداد پیکسهای ارتفاع و عرض با این واحد اندازه گیری میشوند برای مثال تصویری که در ارتفاع 1200و عرض 1600 پیکسل دارد به صوت 1200X1600dpi خواند میشود.
سعی کنید تصاویری را انتخاب کنید که دارای حد اقل طول و عرض 2000 یا 3000 پیکسل بوده و از رزولوشن بالاتری برخوردار باشند
هرچه تعداد پیکسل در طول و عرض تصویر زیاد باشد کیفیت تصویر نیز بالاتر میباشد . دوستان عزیز لطفا به این نکته توجه ویژه داشته باشد که اگر سایز تصویری با مشخصات 1600X1200 px را کوچک کنیم و مثلا به سایز 400X300 px تبدیل کنید،حجم تصویر کم شده و مقداری از اطلاعات تصویر در سایز اولیه از دست می رود و هنگامی که تصویر را دوباره بزرگتر می کنیم با اینکه همان سایز اولیه را دوباره داریم اما اطلاعات از دست رفته دیگر جایگزین نمیشوند و تصویر جدید با اینکه به سایز اولیه خودش برگشته ، بسیار بی کیفیت و تار با لبه هایی پله پله می باشد و چاپ آن کیفیت خوبی نخواهد داشت.
سعی کنید همیشه تصاویر با کیفیت اولیه خود ذخیره و نگه داری کنید، اگر تصویر را با سایز کوچک ذخیره نمایید در این صورت امکان بزرگ کردن و رسیده به کیفیت اولیه بسیار مشکل و در اکثر موارد امکان پذیر نمی باشد.
رزولوشن تصویر
هر پیکسل کوچکترین واحد تشکیل دهنده در هر تصویر می باشد که اطلاعات شکل تصویر و رنگ آن را در خود نگه داری میکند به طوریکه هر چه تعداد پیکسل تصویر زباد باشد و ابزار عکاسی ما بتواند پیکسل زیادتری را ثبت نماید تصویری بزرگتر و با کیفیت تر خواهیم داشت.
تعداد پیکسل هر تصویر از ضرب کردن تعداد پیکسل ارتفاع در تعداد پیکسل عرض تصویر بدست می آید که برای بیان این کمیت از واحدی بنام dpi استفاده میشود که نشانگر تعداد پیکسل موجود در هر اینچ(2.54 سانتیمتر ) و از این واحد برای بیان رزولوشن تصویر استفاده میشود .
هرچه تعداد پیکسل تصویر در اینج بیشتر باشد( یا dpi بالاتری داشته باشد.) تصویری با کیفیت تر خواهیم داشت .
به طور مثال کیفیت تصویر 300dpi بسیار بیشتر از تصویر 72dpi می باشد. و دی پی آی بیشتر با اینکه حجم تصویر را بالا می برد اما اطلاعات بیشتری از تصویر را درخود ذخیره دارد و تصویری واضح تر و با کیفیت تر در دست داریم.
روش تشخیص کیفیت تصویر
بهترین روش برای سنجیدن کیفیت یک تصویر استفاده از نرم افزارهای پیکسلی مانند فوتوشاپ میباشد بطوریکه که این نزم افزار علاوه بر اینکه ابزاری برای خلق تصاویر گرافیکی و ویرایش تصاویر میباشد در زمینه بررسی کیفیت تصویر نیز ابزاری بسیار کار آمد می باشد.
ما فرض را بر این میگذاریم که بدون دسترسی به فوتوشاپ تصویر برای ما ارسال میشود و نیاز هست که روی هدایایی مانند بشقاب ، ماگ ، فرش یا پازل چاپ شود .
در این صورت قبل از چاپ حتما تصویر ارسالی با فوتوشاپ بررسی شده و در صورتیکه تصویر حداقل کیفیت لازم برای چاپ را نداشه باشد یعنی نمی توان کیفیت خوبی از چاپ این تصویر بدست آورد با سفارش دهنده تماس گرفته شده و به ایشان اطلاع داد میشود تا نسبت به تعویض عکس اقدام کند.
البته موبایل های جدید از رزولوشن بسیار بالایی برخوردار می باشد که تا حدودی مشکل کیفیت تصویر را حل کرده اما عدم آگاهی از اصول عکاسی و نوردهی نیز در خرابی کیفیت عکس تاثیر گذار میباشد.
لطفا از ابزارهای ویرایش عکس در موبایل برای تصاویری که میخواهید سفارش چاپ دهید استفاده نکنی زیرا کیفیت تصویر را با فرمت و رزولوشن موبایل ذخیره می کنند که متاسفانه برای چاپ مناسب نیستند.